SHI

Keskeseweg 19
5721 WS Asten
00 31 (0)493-6809900

Investering -

Per 15 januari 2016 heeft Atlantic Capital een meerderheidsbelang in SHI nadat het management en Atlantic Capital een succesvol bod op de aandelen hadden uitgebracht. In 2018 is het meerderheidsbelang omgezet in een minderheidsbelang. Naast autonome groei zal ook door middel van buy-and-build de focus gericht zijn op verdere groei van de omzet en activiteiten. 

Profiel -

SHI stond voor de overname door Atlantic Capital bekend onder de naam Smartwares Home Improvement en werd oorspronkelijk als Elofer opgericht in 1900 vanuit  een samenvoeging van Burgman Heybroek, Spijkerkwasten en Hategro. De naam Smartwares Home Improvement werd met de overname door Atlantic Capital veranderd in SHI. 

 

SHI biedt werkgelegenheid aan zo’n 200 vaste- en oproepkrachten en is een wereldwijd importerende technische groothandel. SHI levert verfgereedschap, elektra, ijzerwaren en sanitair producten aan non-food en DHZ-retailketens in Nederland en België. Met een omzet van € 86 mio behoort SHI tot de top 3 in haar marktsegment. Naast groei in haar bestaande markten verwacht SHI de komende jaren groei te kunnen realiseren in Duitsland en Frankrijk.